MIRE SZÁMÍTHAT A NAPELEM TELEPÍTÉSEKOR

Általában a folyamat több lépésből áll. Csapatunk viszont a lehető legnagyobb mértékben leegyszerűsíti az engedélyezési folyamatot annak érdekében, hogy a telepítés gyors, egyszerű és hatékony legyen.

Helyszíni szemle a napelemek telepítéséhez

Konzultációja során szakemberünk lefényképezi az Ön tetőjét, tetőterét, villanytábláját és teljesítménymérőjét, ami segít a beszerelés előkészítésében.

Szerződéskötés után, csapatunk megtervezi a napelem-rendszerét az Ön igényei és a helyszín adottságaitól függően.

Engedélyezési eljárás

Munkatársaink az Ön segítségével vállalják az otthoni napelemes rendszer telepítéséhez szükséges papírok, engedélyek stb. intézését. Alá kell írnia és jóváhagyásra benyújtják a dokumentumokat a megfelelő hatóságokhoz és közüzemi szolgáltatóhoz. Ez a folyamat néhány napot, hetet is igénybe vehet.

Előkészítés

Először is, a szerelők megkeresik az elektromos paneleket és a tetőtér bejáratát az otthonába, és kialakítják a munkaterületeket.

Elsődleges feladatuk, hogy megakadályozzák otthonának és személyes tárgyainak károsodását a napelem telepítési folyamata során. Ezután állványokat és/vagy létrákat állítanak fel a tető eléréséhez.

Ellenőrzés a telepítés megkezdése előtt

A napelem szerelője a tervezett napon érkezik, hogy telepítse a napelemeit. Mivel a napelemek telepítése nem egyszemélyes munka, lesz egy csapat – általában három-négy fős –, akik segítenek a telepítésben. A helyszínrajz és a telepítési előírások áttekintése után kirakják és megvizsgálják a napelemeket és az elektromos berendezéseket, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy semmi sem sérült meg a szállítás során.

A napelem telepítésének megkezdése

A szerelők fémsíneket szerelnek fel a tetőre, amelyeket speciális rögzítőcsavarokkal rögzítenek a szerkezethez, hogy szilárd alapot biztosítsanak a napelemeknek.

Miközben a napelemeket a tetőre szerelik, a csapat többi tagja elkezdi telepíteni a rendszer elektromos alkatrészeit. Ezek közé tartozik az inverter, valamint a panelek otthona elektromos rendszeréhez való csatlakoztatásához szükséges vezetékek.

A panel telepítése

A napelem telepítésének utolsó lépése az, amikor a szakemberek rögzítik a paneleket a fémsínekhez, és csatlakoztatják az elektromos vezetékeket az elektromos panelhez és az inverterhez. Ezenkívül tesztelik a rendszert, és elvégzik az utolsó beállításokat.

Végül a napelemes rendszer telepítése

A telepítés befejezése után a telepítő elvégzi a rendszer végső ellenőrzését, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden megfelelően van telepítve. Ez magában foglalja annak ellenőrzését is, hogy az összes tetőátvezetést megfelelően lezárták-e a tető épségének megőrzése érdekében.

NAPELEMES RENDSZER

Árajánlat kalkulátor